Naslovnica SPEKTAR Sivkov o promenama koje su se desile u ruskoj komandi- „Sprema se...

Sivkov o promenama koje su se desile u ruskoj komandi- „Sprema se nešto veliko“

Kadrovske promene, koje su se desile u komandi „specijalne vojne operacije“ u Ukrajini, mogu ukazivati na promenu pristupa Oružanih snaga RF strategiji vođenja „SVO“. Do ovog zaključka, došao je poznati ruski vojni ekspert, Konstantin Sivkov.

On je skrenuo pažnju na to, da bi zbog kadrovskih promena, koje su prethodno sprovedene u Ministarstvu odbrane Rusije, mogle da se dese važni događaji, vezani za sprovođenje „specijalne operacije“ u Ukrajini. Najverovatnije će to uticati na taktičke odluke, i pristup ovoj kampanji.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

„Sve ovo sugeriše, da se spremaju velike promene u prirodi oružane borbe „specijalne vojne operacije“, koje će najverovatnije imati za cilj, naglo intenziviranje vođenja rata“, objasnio je Sivkov.

Prema rečima vojnog eksperta, Oružane snage Rusije će tokom „SVO-a“ delovati odlučnije, a takođe će preduzeti neophodne radnje da neutrališu neprijateljske snage, i eliminišu vojni potencijal kijevskog režima. Takve mere će omogućiti, da se neutrališe pretnja koju predstavlja Zapad, kao i da se ostvare svi ciljevi specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Webtribune.rs