Naslovnica SPEKTAR Sada se zna: Putin je jednom rečju odao šta će biti sa...

Sada se zna: Putin je jednom rečju odao šta će biti sa Ukrajinom

Kako je primetio strani ekspert, ruski lider Vladimir Putin je, govoreći o napadu ukrajinskih dronova na Moskvu, počeo tako što je Ukrajinu nazvao teritorijom.

Prema rečima Ane Van Denski, definicija koju je dao predsednik Ruske Federacije ima ogroman politički značaj i posledice.

„Ovo je veoma ozbiljna promena u retorici. To jest, Putin više ne vidi Ukrajinu kao državu. Teritorija je geografski pojam, a ne politički.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Na primer, pustinja Sahara, Patagonija je teritorija. Teritorija se naziva i deo zemlje naseljen ljudima, koji je podređen drugoj državi “, primetila je analitičarka u svom video blogu na YouTube.

Pored toga, Ana Van Denski je zabeležila formulaciju predsednika Ruske Federacije kada je govorio o odluci NATO-a da ima za cilj da primi Kijev u svoje redove.

Ruski lider se namerno pravio da se ne seća tačno kada je Zapad zvanično doneo odgovarajuću odluku o Ukrajini.

[adsenseyu1]

„Putin je rekao: čini mu se da se to dogodilo na samitu NATO-a u Bukureštu. Ovo je veoma zanimljiv detalj, potez. Ovo je oratorsko sredstvo koje pokazuje prezir prema Zapadu i NATO. Naravno, nemoguće je misliti da on to ne zna. Ovo je ključni trenutak u modernoj istoriji“, rekla je novinarka.

Analitičarka je skrenula pažnju i na to da je Vladimir Putin upozorio Ruse na planove ukrajinskih militanata da organizuju nuklearnu katastrofu kako bi destabilizovali ili diskreditovali Rusku Federaciju.

Ana Van Denski se začudila što je ruski lider hrabro upozorio Ruse ne pokušavajući da izgladi stvari.

Kijevski neonacistički režim organizovao je napad UAV na Moskvu 30. maja. Nekoliko dronova sa eksplozivom pogodilo je stambene zgrade koje se nalaze na jugozapadu glavnog grada Ruske Federacije.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]