Naslovnica SPEKTAR Gotovo je, SAD odlučile – Biće nuklearni rat sa Rusijom

Gotovo je, SAD odlučile – Biće nuklearni rat sa Rusijom

Stvari su upravo dostigle novi i opasan nivo između Sjedinjenih Država i Rusije zbog situacije u Ukrajini.

Od juče, 1. juna 2023., Sjedinjene Države uskraćuju Rusiji obaveštenja koja se zahtevaju prema sporazumu START, uključujući ažuriranja statusa ili lokacije stavki za koje je ugovor odgovoran, kao što su nuklearne rakete i lanseri.

Novi START je sporazum o smanjenju nuklearnog naoružanja između Sjedinjenih Država i Ruske Federacije pod formalnim nazivom Mere za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Potpisali su ga 8. aprila 2010. u Pragu tadašnji predsednik SAD Barak Obama i tadašnji predsednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, u Pragu u aprilu 2010.

Nakon ratifikacije, stupio je na snagu 5. februara 2011. godine.

Novi START zamenio je Ugovor iz Moskve (SORT), koji je trebalo da istekne u decembru 2012. On sledi sporazum START I, koji je istekao u decembru 2009; predloženi sporazum START II koji nikada nije stupio na snagu; i sporazum START III, za koji pregovori nikada nisu zaključeni.

[adsenseyu1]

Ugovorom se poziva na prepolovljenje broja strateških nuklearnih raketnih bacača. Ustanoviće se novi režim inspekcije i verifikacije koji će zameniti SORT mehanizam.

On ne ograničava broj operativno neaktivnih nuklearnih bojevih glava koje se mogu skladištiti, broj u hiljadama.

Juče, 1. juna 2023. godine, američki Stejt department je objavio da Sjedinjene Države uskraćuju Rusiji obaveštenja koja se zahtevaju tim Ugovorom. Evo direktne veze do saopštenja američkog Stejt departmenta OVDE

Ovo je još jedan, opasan, korak Sjedinjenih Država ka Rusiji, u kojoj su dve nacije na kursu nuklearnog rata zbog aktuelnog sukoba u Ukrajini.

Sa ovom današnjom najavom, SAD zvanično zaustavljaju obavezu iz Ugovora o nuklearnom oružju.

[adsenseyu4]

Naglasak na „nuklearnom“.

Kako povodom ove vesti savetuje Hal Tarner, pripremite se najbolje što možete sa hranom za hitne slučajeve, vodom, lekovima, električnim generatorom, gorivom za taj generator i za vaša vozila, komunikacionom opremom kao što je radio u svakom vozilu, i jedan kod kuće, takođe, zajedno sa kratkotalasnim radiom tako da možete dobiti međunarodne informacije i ne oslanjati se na lažne vesti.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte