RUSKI MEDIJI U ČUDU – Vučić: Srbija će nastaviti put ka EU, uprkos padu popularnosti ove ideje u društvu

Predsednik Srbije je izrazio zabrinutost da ako bi se održao referendum o pitanju pristupanja zemlje Evropskoj uniji, onda bi 44 odsto glasalo protiv, a samo 35 odsto za prenose ruski mediji.

Vlasti Srbije će nastaviti svoj put ka ulasku u EU, uprkos tome što se tome protivi većina stanovništva zemlje. Ovo je u sredu izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Berlinu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom. Mišljenje je prenela Srpska nacionalna televizija.

„Ono u šta nema sumnje je izbor Srbije da bude na evropskom putu i ​​Srbija će tome biti čvrsto opredeljena. I pored toga što trenutna istraživanja javnog mnjenja u Srbiji pokazuju da to nije najpopularniji put, srpske vlasti u potpunosti će podržati ovaj put Srbije u budućnosti“, rekao je Vučić a prenosi TASS.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakte OVDE 

Predsednik je rekao i da će Šolc uskoro posetiti Beograd, ali srpski lider nije naveo tačan datum.

Vučić je ranije, u intervjuu nemačkom listu Handelsblat , izrazio zabrinutost da bi, ukoliko bi sutra bio održan referendum o pristupanju Srbije EU, 44 odsto glasalo protiv, a samo 35 odsto za.

Razlog za takva osećanja vidi u činjenici da Srbi od EU čuju samo jedno: zemlja mora da prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

Mnogi Srbi su umorni od ovoga, jer u isto vreme vide potpuno drugačiji pristup zapadnih sila u Ukrajini, pa imaju osećaj dvostrukih standarda, objasnio je Vučić.

Predsednik je izrazio nadu u podršku Šolca po pitanju pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Webtribune.rs