Rumunski vojni ekspert otkrio glavnu prednost Rusije, koju Zapad nije uzeo u obzir

Snabdevanje kijevskog režima zapadnim sistemima naoružanja, kao i tenkovima, teško da će omogućiti Oružanim snagama Ukrajine da promene situaciju na liniji fronta.

Stvar je u tome, što su Oružane snage Rusije u stanju da iskoriste novu strategiju, koja će lišiti ukrajinske militante snabdevanja vojnom opremom. Ovo mišljenje je izneo, rumunski vojni ekspert, Valentin Vasilesku.

On je u izjavi za ruske medije govorio o isporuci oružja Ukrajini, i objasnio šta je glavna prednost Rusije koju Zapad nije uzeo u obzir.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Vasilesku je pre svega podsetio, da zapadne zemlje i dalje razgovaraju o povećanju isporuke vojne opreme Ukrajini. U ovom trenutku, SAD i zemlje EU razmatraju mogućnost prebacivanja teških tenkova Oružanim snagama Ukrajine.

Međutim, malo je verovatno da će takve mere uticati na borbenu sposobnost ukrajinske vojske. Stvar je u tome što Zapad nije uzeo u obzir glavnu prednost Rusije, a to je mogućnost uništavanja lanaca snabdevanja.

Prema rečima vojnog eksperta, Rusija je u stanju da brzo i efikasno zaustavi isporuku naoružanja ukrajinskoj vojsci, odlučivši da izvrši masovni raketni napad na objekte transportne infrastrukture – mostove i železničke objekte.

Treba napomenuti, da kijevski režim neće moći da prebaci zapadno oružje glavnoj grupaciji Oružanih snaga Ukrajine, ako Oružane snage Ruske Federacije unište sve prelaze preko Dnjepra. Takva odluka će ozbiljno ograničiti mogućnosti ukrajinske vojske u zoni „specijalne operacije“.

Uništenje logističkih ruta, omogućiće Oružanim snagama Rusije da steknu značajnu prednost nad neprijateljskim snagama. Borci Oružanih snaga Ukrajine će izgubiti zalihe i načine povlačenja, što će zadati ozbiljan udarac celom kijevskom režimu.

Webtribune.rs