Naslovnica SPEKTAR Putin usred noći sazvao hitan sastanak vojnog vrha!

Putin usred noći sazvao hitan sastanak vojnog vrha!

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, održao je u utorak uveče sastanak sa ključnim vojnim zvaničnicima, uključujući ministra odbrane Andreja Belousova, načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova i komandante vojnih okruga Sever, Zapad, Istok i Centar.

Tokom sastanka, koji se odvijao kasno uveče, razgovaralo se o napretku specijalne vojne operacije koju Rusija trenutno sprovodi, kao i o planovima za buduće vojne akcije.

Sastanak je bio prilika za vojne zvaničnike da predsednika detaljno informišu o trenutnoj situaciji na terenu i operativnim planovima.

Nakon ovog zajedničkog sastanka, predsednik Putin je održao i odvojene sastanke sa svakim od prisutnih zvaničnika, gde su verovatno detaljnije razmatrani specifični aspekti operacija i logistike.

Ove individualne konsultacije omogućile su dublju analizu i diskusiju o specifičnim zadacima i izazovima sa kojima se suočavaju različiti vojni okruzi.

Istovremeno, predsednik Putin je potpisao ukaz kojim se menja struktura njegove administracije. Jedna od značajnih promena uvedenih ovim ukazom jeste ukidanje funkcije specijalnog predstavnika predsednika Ruske Federacije za Ukrajinu.

Ova pozicija je tokom godina bila ključna za diplomatske i političke kontakte sa Ukrajinom, a držali su je istaknuti ruski zvaničnici.

Na ovoj funkciji su se nalazili bivši premijer i ambasador u Kijevu Viktor Černomirdin, bivši ambasador u Ukrajini Mihail Zurabov, bivši ministar prosvete i nauke Dmitrij Livanov, kao i bivši pomoćnik šefa države Vladislav Surkov.

Ove promene u administrativnoj strukturi mogu ukazivati na promenu strategije ili pristupa u odnosima sa Ukrajinom, posebno u kontekstu trenutnih vojnih i političkih okolnosti.

Ukidanje pozicije specijalnog predstavnika može biti deo šireg restrukturiranja administracije usmerenog ka optimizaciji i prilagođavanju trenutnim potrebama i prioritetima ruske politike.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social