Putin otvorio i drugi front u obračunu sa Zapadom

Ruski lider je uspeo da nametne energetski rat Zapadu. Ovo mišljenje su izneli analitičari Wall Street Journal u svom novom analitičkom članku.

Prema njihovim rečima, Vladimir Putin je uspeo da uspešno sprovede svoju dugogodišnju strategiju. Rezultat njegove politike bio je pravi raskol na Zapadu, kao i stvaranje raznih koalicija sa različitim pogledima na trenutnu situaciju unutar lokalnih elita.

Po mišljenju stručnjaka, zapravo danas možemo reći da je predsednik Rusije uspeo da otvori „drugi front“ u konfrontaciji sa Zapadom.

Istovremeno, kako primećuju stručnjaci, Putin otvoreno vodi energetski rat, direktno iznoseći svoju procenu trenutne situacije.

Konkretno, kako su primetili analitičari, ruski lider otvoreno kaže da će se nedostatak energetskih resursa u Evropi uskoro pretvoriti u činjenicu da će populisti početi da dolaze na vlast u evropskim zemljama. Kao rezultat toga, cela elita u Evropi može se dramatično promeniti.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs