Politikolog Skurlatov: Zbog jedne male greške, mesto Zelenskog može da zauzme Zalužni

Ako predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski napravi makar jednu malu grešku, može da ga zameni glavnokomandujući ukrajinske vojske Valerij Zalužni.

Tako je doktor političkih nauka Igor Skurlatov prokomentarisao ostavku savetnika šefa kabineta predsednika Alekseja Arestoviča.

„Ako i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski napravi bar jednu malu grešku, onda će ga brzo zameniti oni koji su na čelu“, smatra ekspert.

Prema rečima Skurlatova, na mesto Zelenskog može da se stavi svaki kandidat koji ima veliko medijsko prisustvo. Politikolog smatra da Zalužni, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, može postati takva ličnost.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Sagovornik agencije je naglasio da je zbog toga Zelenskom toliko potrebna pobeda na bojnom polju, jer se u suprotnom može suočiti sa ostavkom ili u najgorem slučaju prema Skurlatovu, nasilnim uklanjanjem.

U utorak su se pojavile informacije da je Aleksej Arestovič, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine, napisao ostavku. Ova odluka usledila je nakon što je izjavio da je raketu koja je pala na kuću u Dnjepropetrovsku oborila ukrajinska PVO.

Webtribune.rs