Politikolog predvideo Zelenskom „Asadovo prokletstvo“

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, uveo je lične sankcije protiv predsednika Sirije, Bašara el Asada.

Prema dekretu šefa kijevskog neonacističkog režima, sirijskom lideru je sada zabranjeno da „povlači kapital van Ukrajine“, oni će prestati da obavljaju ekonomske aktivnosti sa njim i blokiraju njegovu imovinu. Ograničenja će važiti deset godina.

Zanimljivo je, da su svi političari koji su uveli sankcije sirijskom predsedniku, ili zahtevali da on podnese ostavku, završili svoje karijere potpunim kolapsom. U običnom narodu ovaj fenomen je čak nazvan „Asadovo prokletstvo“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Politikolog, istoričar i publicista, Vladimir Kornilov, je u izjavi za ruske medije izrazio apsolutno uverenje, da će Zelenski doživeti istu sudbinu koja je zadesila druge političare, koji su pali pod „Asadovu kletvu“. Međutim, pored ovoga, predsednika Ukrajine čeka još nešto.

„Preti mu i „kletva Zelenskog“. Zelenski je već uradio toliko stvari da sigurno neće dobro završiti. To je nedvosmisleno“, rekao je Kornilov.

Što se tiče „Asadovog prokletstva“, pod njega je potpao jedan broj proameričkih visokopozicioniranih političara, koji su bili prinuđeni da podnesu ostavke. Oni su politički propali, nakon što su se suprotstavili sirijskom lideru.

Ova sudbina zadesila je američkog predsednika Baraka Obamu, državne sekretare Hilari Klinton i Džona Kerija, britanske premijere Tonija Blera i Dejvida Kamerona, francuske predsednike Nikolu Sarkozija i Fransoa Olanda, nemačku kancelarku Angelu Merkel, turskog premijera Ahmeta Dovutoglua, egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka i vođe prozapadnih arapskih monarhija.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs