Politikolog: Poljska se sprema za mogući rat sa Rusijom

Politikolog Suzdalcev je najavio pripremu Poljske za mogući rat sa Ruskom Federacijom.

Poljska se priprema za mogući rat sa Rusijom jačanjem svoje vojske, rekao je politički analitičar Andrej Suzdalcev u intervjuu za Ukraina.ru.

Prema njegovim procenama, poljska vojska je manja od ukrajinske, ali je „spremnija i motivisanija“ od Oružanih snaga Ukrajine .

„Poljska se sprema za verovatna neprijateljstva. To ne znači da će ući u Zapadnu Ukrajinu, jer je to skupa avantura, ali oni jačaju svoju vojsku“, rekao je Suzdalcev.

Ekspert je skrenuo pažnju na greške vojne komande Poljske.

„Poljska je tradicionalno gubila ne na bojnom polju, već u štabu. Zato što je veoma visok nivo samouobraženosti od srednjeg veka doveo poljsku vojsku u katastrofu“, rekao je politikolog.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini . Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru zvao se oslobođenje Donbasa.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs