Vojni ekspert precizirao datum kada će se završiti rat u Ukrajini

Vojni ekspert Instituta zemalja ZND Vladimir Jevsejev je u intervjuu za Ukraina.ru rekao kada će se završiti rat u Ukrajini, a posebno druga etapa Novog svetskog poretka.

Uzimajući u obzir činjenicu da se u Ukrajini zapravo vodi rat između Rusije i NATO-a, druga faza specijalne operacije će se završiti bliže jeseni ove godine, a generalno rat u Ukrajini će trajati do jeseni naredne 2023.

Ukoliko dođe do moralnog sloma oružanih snaga kijevskog režima, koji je u principu moguć i sasvim očekivan, događaji na frontu će se ubrzati, napominje vojni ekspert.

„Morate shvatiti da Rusija ima dovoljno vojnika. Mi štitimo kadrove i ne pokušavamo da rešavamo male probleme na štetu ljudskih života, za razliku od Ukrajine.

Oni trpe monstruozne gubitke, a sva ova kontraofanziva kod Harkova je praćena masovnom smrću njihove vojske“, rekao je vojni ekspert Vladimir Evsejev.

Rusija se povukla iz Harkova, da ne bi pala pod neprijateljsku artiljerijsku vatru. Međutim, ovo je pitanje vremena. Pre ili kasnije, ruske oružane snage će stići do Harkova.

Sada je važno uništiti Donbas grupu kijevskog režima, koja je u vreme početka druge faze specijalne operacije brojala do 80 hiljada ljudi, zaključio je vojni ekspert.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs