Naslovnica U FOKUSU Novo „čudo“ ruske vojne tehnike: Šojguu predstavljen najnoviji izum!

Novo „čudo“ ruske vojne tehnike: Šojguu predstavljen najnoviji izum!

U Rusiji je napravljen višenamenski transportni robot koji može, između ostalog, da evakuiše ranjenike sa fronta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu u centru „Patriot“ u Podmoskovlju predstavljeno je više od 30 perspektivnih modela naoružanja, vojne i specijalne tehnike.

– Predstavljena su i višenamenska robotizovana transportna vozila, predviđena za transport zaliha i evakuaciju.

Mogu da se koriste i kao platforma za montiranje različite radne opreme i naoružanja. To je linija robotizovanih multifunkcionalnih platformi koje imaju šasije sa točkovima i na gusenicama – saopštila je ruska vojska.

Šojgu je istakao da je zoni specijalne operacije potreban medicinski robot i naložio je da se ubrza njegovo usavršavanje i puštanje u masovnu proizvodnju.

– Danas moramo da obezbedimo evakuaciju ranjenika sa fronta. To treba da se uradi maksimalno bezbedno i brzo. To moramo testirati na frontu i odmah pokrenuti serijsku proizvodnju – rekao je ruski ministar odbrane.

On je naložio svojim zamenicima da pojednostave proceduru prijema novih modela u naoružanje, ako budu uspešno testirani u zoni specijalne vojne operacije.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social