Naslovnica U FOKUSU Rusi digli u vazduh ukrajinsku komandu: Na oficire doletela tri „iskandera“, od...

Rusi digli u vazduh ukrajinsku komandu: Na oficire doletela tri „iskandera“, od zgrade ništa nije ostalo!

Ruski izvori na Telegram kanalima prenose informacije o napadu na hotel „Profsojuznaja“ u Černigovu tokom ruskog udara.

Navodno, u trenutku napada, u hotelu je bio sastanak rukovodstva Severne operativne komande Oružanih snaga Ukrajine, uključujući general-potpukovnika Dmitrija Krasilnikova, komandanta te jedinice.

Prema tim izvorima, ruske snage su ispalile tri rakete tipa „Iskander“ na hotel, ciljajući vojne osobe Ukrajinske vojske. Takođe se tvrdi da su ruske trupe izvele niz raketnih napada na sam grad Černigov.

U izveštaju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, navodi se da je u ovom napadu poginulo najmanje deset osoba, dok je više od dvadeset ranjeno.

General Krasilnikov je, prema ukrajinskim medijima, bio ključna figura na početku ruskog napada na Ukrajinu, sprečavajući ruske snage da napreduju ka Harkovu iz Luganske oblasti. Postavljen je za komandanta Severne operativne komande 13. marta 2023. godine.

Takođe, Krasilnikov je odlikovan zvanjem Heroja Ukrajine sa Ordenom Zlatne zvezde 28. februara 2022. godine, za hrabrost i herojstvo u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, kao i za vernost vojnoj zakletvi.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social