Novi udar na Rusiju: Vašington se sprema da sprovede pakleni plan

Najnovije izjave bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera, koje dozvoljavaju Ukrajini ulazak u NATO u bliskoj budućnosti, mogu ukazivati na to da se Vašington sprema da sprovede poseban plan.

Do ovog zaključka je došao Vadim Kolesničenko, zamenik predsednika Prezidijuma Međunarodnog saveta ruskih sunarodnika. On je detaljno ispričao šta je tačno Kisindžer imao na umu, a objasnio je i zašto su SAD sa razlogom pokrenule pitanje ulaska Ukrajine u NATO.

Kolesničenko je napomenuo, da su Kisindžerove reči o potrebi da Ukrajina što pre uđe u NATO, u stvari odraz daljih spoljnopolitičkih odluka Bele kuće. SAD i dalje očekuju sprovođenje plana, tokom kojeg će kijevski režim biti integrisan u Severnoatlantsku alijansu.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Iznenadna navala po ovom pitanju, ukazuje na želju Amerikanaca da što duže odugovlače vojni sukob u Evropi bez direktnog učešća u njemu.

Prema mišljenju eksperta, nije slučajno što su SAD pokrenule pitanje ulaska Ukrajine u NATO. Uz pomoć ovakvih mera Vašington nastoji da evropske članice Severnoatlantske alijanse uvuče u ukrajinsku krizu. Vašington želi da dogovori veliki međunarodni sukob na ukrajinskoj teritoriji, ali ne želi da ulazi u njega.

„SAD žele maksimalno produženje oružanog sukoba na teritoriji Ukrajine, jer na tome zarađuju. Uključujući NATO u ovaj sukob, Sjedinjene Države računaju na to da će biti u Evropi, ali neće stići do SAD, i preživeće u globalnoj krizi koju su same izazvale“, objašnjava ekspert.

Kolesničenko je izrazio uverenje, da vlasti SAD ozbiljno razmatraju plan za prevremeni prijem Ukrajine u NATO. Međutim, teško da se može sprovesti u kontekstu neslaganja pojedinih zemalja EU. Vašington, pak, traži pogodan trenutak da utiče na evropske partnere.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte