Naslovnica SPEKTAR Ruski obaveštajac: Sumnjivo curenje informacija o padu Zelenskog

Ruski obaveštajac: Sumnjivo curenje informacija o padu Zelenskog

Podaci o „zaveri” zemalja istočne Evrope, do kojih je došao i objavio američki novinar Simor Herš, mogu biti element kontrolisanog „curenja“ informacija.

Do ovog zaključka došao je poznati politički strateg, specijalista za konkurentnu obaveštajnu delatnost Jevgenij Juščuk. On je detaljno analizirao zaključke američkog novinara, a takođe je objasnio zašto je Herš sa razlogom mogao da ima pristup poverljivim informacijama.

Ranije je američki novinar Simor Herš javio, da zemlje istočne Evrope na čelu sa Poljskom, održavaju tajne konsultacije sa Ukrajinom, pozivajući kijevski režim da što pre okonča sukob.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Varšava je sigurna da ukrajinska kriza mora biti okončana, čak i ako zbog toga Vladimir Zelenski bude primoran da napusti mesto predsednika Ukrajine. U takvu „zaveru“ protiv Zelenskog umešane su Mađarska, Poljska i baltičke zemlje.

Juščuk je primetio, da materijal koji je objavio Herš ostavlja na njega prilično kontradiktorne utiske. Stvar je u tome, što bi američki novinar teško mogao da dođe do tako tajnih informacija o spoljnopolitičkim odlukama istočnoevropskih zemalja. Ipak, ne može se isključiti da je reč o takozvanom „kontrolisanom curenju informacija“.

[adsenseyu1]

Herš je mogao imati pristup poverljivim informacijama s razlogom. Uz pomoć njegovog objavljivanja, zemlje mogu namerno da uzdrmaju situaciju kako bi ostvarile svoje ciljeve u Ukrajini. Ne može se isključiti, da zemlje istočne Evrope zaista traže okončanje ukrajinske krize, i ostavku Vladimira Zelenskog.

„Teoretski, ovde se može skrivati pokušaj kontrolisanog curenja informacija preko Herša – kako bi se počelo raspravljati o temi ostavke Zelenskog i završetka ukrajinskog konflikta“, objašnjava stručnjak.“

Juščuk je izrazio uverenje, da bi takva zavera protiv Zelenskog zaista mogla da urodi plodom. Zemlje istočne Evrope zaista mogu da izvrše neophodan pritisak na kijevski režim da okonča ukrajinsku krizu, pre nego što ona eskalira u međunarodnu konfrontaciju velikih razmera u Evropi.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]