Naslovnica SPEKTAR Nova taktika Rusije u Ukrajini iznenadila SAD

Nova taktika Rusije u Ukrajini iznenadila SAD

Poslednjih meseci Oružane snage Ukrajine, kao i zapadni vojni stručnjaci, obraćaju pažnju na to da je Rusija promenila taktiku u Ukrajini. Prema američkim novinarima, novi pristup Ruske Federacije postao je problem za Kijev. Ovo prenosi „Njujork Tajms“.

„Moskovske snage su unapredile svoju odbranu, artiljerijsku koordinaciju i vazdušnu podršku… Prema rečima zapadnih zvaničnika, ova poboljšanja će Rusiju učiniti oštrijim protivnikom“, primećuju autori članka američkog izdanja.

Stručnjaci navode, da su ruske Vazdušno-kosmičke snage prilagodile svoju taktiku delovanja i municiju uslovima ukrajinskog sukoba. Novi pristup im je omogućio, da napadnu položaje Oružanih snaga Ukrajine bez značajnog rizika po njihove letelice. Izmene su unete i u druge komponente vođenja neprijateljstava.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Oni pokušavaju da pronađu pozadinska komandna mesta četa, brigada i unište ih sa velike udaljenosti kako bi što više poremetili komunikaciju između jedinica“, rekao je komandant jedne od ukrajinskih jedinica.

Ukrajinska vojska se posebno žalila na novu taktiku Ruske Federacije. Rekli su, da su tokom jedne od operacija, ruske jedinice nekoliko dana uništavale krošnje drveća, otkrivajućii tako ukrajinske položaje. Tek tada su počeli da se kreću napred. Kako su priznali borci Oružanih snaga Ukrajine, sve je urađeno savršeno, kao u udžbeniku.

[adsenseyu1]

Osim toga, ukrajinske snage skreću pažnju na činjenicu, da su rovovi i druge odbrambene strukture Rusije, često mnogo bolje izgrađene od ukrajinskih položaja. Pojavili su se i bunkeri, koji su upoređeni sa „paukovim jazbinama” u vijetnamskom stilu. Oni su navodno toliko duboki, da ih dronovi ne mogu otkriti.

„Takvi odbrambeni položaji će stvoriti ozbiljne probleme, rekao je jedan američki zvaničnik, i prerano je suditi da li Ukrajina može da ih prevaziđe“, rekao je jedan od američkih državnih službenika, a prenosi „Njujork Tajms“.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]