Naslovnica SPEKTAR Kuleba otkrio na kom će događaju biti kraj rata..!

Kuleba otkrio na kom će događaju biti kraj rata..!

Očigledno je da su za okončanje rata potrebne obe strane, priznao je šef ukrajinske diplomatije.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je sinoć da će sledeća međunarodna konferencija o Ukrajini biti uz učešće Rusije, te dodao da bi taj događaj trebalo da dovede do kraja sukoba.

„Ideja je da sledeći samit bude kraj rata. I, naravno, potrebna nam je i druga strana za pregovaračkim stolom. Očigledno je da su za okončanje rata potrebne obe strane“, priznao je Kuleba, te dodao da u Kijevu, koji je još 2022. zabranio pregovore sa Moskvom, „odlično razumeju da će doći trenutak kada će biti neophodno razgovarati sa Rusijom“.

Komentar šefa ukrajinske diplomatije usledio je nakon juče završenog dvodnevnog samita u Švajcarskoj, kojem su prisustvovali predstavnici 91 zemlje sveta.

Među njima bila je i Srbija, na čelu sa srpskim ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem.

Srbija je potpisala završni dokument konferencije, zajedno sa još 79 zemlje. Ipak, Jermenija, Brazil, Indija, Saudijska Arabija, Slovačka, Južnoafrička Republika, Ujedinjeni Arapski Emirati, Tajland, Meksiko, samo su neke od država koje su odbile da potpišu završnu deklaraciju.

Pre samita, predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je preduslove za mir, što je Kijev odmah odbacio. Svoje zahteve za mir na kraju konferencije u Švajcarskoj juče je izneo i Vladimir Zelenski.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social