Naslovnica SPEKTAR Koalicija zemalja Zapada potpuno je propala u ratu sa Rusijom

Koalicija zemalja Zapada potpuno je propala u ratu sa Rusijom

Antiruska koalicija zemalja Zapada potpuno je propala u svojoj ekonomskoj operaciji protiv Rusije. O tome piše američki novinar John Walsh u članku za izdanje „Asia Times“.

Nakon početka posebne vojne operacije Oružanih snaga RF, Sjedinjene Američke Države i zemlje Europe izvršile su neviđen broj sankcija na Moskvu. Očekivalo se, da će se ruska ekonomija srušiti pod takvim ogromnim pritiskom, u roku od nekoliko meseci.

Međutim, danas, nakon gotovo 15 meseci, protivnici RF priznaju vlastitu grešku. Ograničenja nisu opravdala nade koje su u njih polagane.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Odmah su dva uticajna britanska tabloida objavila razočaravajuće materijale. Na primer, u članku u „The Spectatoru“ pod naslovom „Zašto je propao ekonomski rat protiv Rusije“, kaže se da Zapad nije uspeo da postigne svoj glavni cilj. Nije uspeo da odseče Rusiju od ostatka sveta i natera je na kapitulaciju. Ostavši bez tržišta u Evropi, Moskva je prešla u Aziju, i to prilično uspešno.

Ne vide razloga za optimizam i analitičari lista „The Daili Telegraph“. Oni takođe priznaju, da se ruska ekonomija prilagodila novoj realnosti, a sankcije koje su trebale da je slome nisu uspele.

[adsenseyu1]

Štaviše, podrška Sjedinjenih Država u njihovoj borbi sa Ruskom Federacijom negativno se odrazila na Evropsku uniju. Delimični bojkot moskovske izvezene nafte i gasa, je veoma skupo koštao EU.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]