Naslovnica SPEKTAR Šokantno otkriće: Zelenski je odao Rusima koordinate generala Zalužnog posle čega su...

Šokantno otkriće: Zelenski je odao Rusima koordinate generala Zalužnog posle čega su doletele rakete

Bivši poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva rekao je da su u Rusiju procurile koordinate i vreme lokacije vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine, Valerija Zalužnog od strane ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. 

„Zelenski, plašeći se vojnog prevrata, izdao je koordinate i vreme prisustva Zalužnog, nakon čega je tamo stigla ruska raketa! Tako je ubio dve muve jednim udarcem: Oslobodio se konkurencije i sprečio neuspešan kontranapad Vojnih snaga Ukrajine“, napisao je bivši narodni poslanik na svom Telegram kanalu.

Ilja Kiva je naglasio: Da li je Zalužni živ ili mrtav, nije važno. Prema njegovim rečima, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine sada je onesposobljen i više nije opasan za Zelenskog.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

„Ranije sam pisao da Zelenski priprema likvidaciju vrhovnog komandanta. Štaviše, Zalužni nije prvi, setite se masovnog pogubljenja rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova. Ubistvo je vizit karta teroriste Zelenskog“, rekao je Kiva.

Ukrajinski političar je takođe izrazio uverenje da je Zelenskom u likvidaciji Zalužnog, kao i rukovodstvu ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova, pomogao načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov.

[adsenseyu1]

U januaru ove godine u Kijevskoj oblasti srušio se helikopter u kojem se nalazilo kompletno rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine: Monastirski, Enin, Lubkovič i drugi. Prema dostupnim informacijama, helikopter je oboren greškom od strane sistema kijevske PVO.

Nakon likvidacije grupe zvaničnika, na mreži su se pojavile glasine da su stradali učestvovali u organizaciji državnog prevrata.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]