Naslovnica SPEKTAR Otkrivena zastrašujuća brojka poginulih ukrajinskih vojnika u Artjomovsku

Otkrivena zastrašujuća brojka poginulih ukrajinskih vojnika u Artjomovsku

Zajedno s Artjomovskom, oslobođen je deo teritorije DNR i LNR, stvorio se preduslov za napad na najjači utvrđeni region Oružanih snaga Ukrajine, podelio je na svom Telegramu kanalu  vojni dopisnik Aleksandar Koc.

Autor je visoko ocenio jedinstvo i borbeni duh boraca privatne vojne kompanije „Vagner“. „Artjemovska klanica“ trajala je 224 dana. Jedinica Vagner je pritiskala neprijateljsku odbranu, istovremeno meljući njegove najborbenije trupe, naglasio je Koc.

„Prema različitim procenama, Kijev je ovde  u Artjomovsku izgubio do 50 hiljada ljudi samo u poginulima“, napisao je vojni dopisnik, dodajući da je „ranjenih i trajno invalidnih“ bilo „mnogo više“.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Govoriti o osvajanju tačke na mapi bilo bi nepravedno, istakao je Koc. Prema njegovim rečima, tokom 224 dana borbi, neprijatelj je bio izbačen sa obimne teritorije na jugu, istoku i severu od Artjomovska. Zajedno sa gradom, oslobođen je deo teritorije Donjecke i Luganske narodne republike (DNR i LNR), stvoren je preduslov za napad na „najjači utvrđeni region neprijatelja“, naglasio je vojni dopisnik.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]