Naslovnica SPEKTAR Kedmi: Rusija u Ukrajini može odjednom da zaustavi ceo Zapad

Kedmi: Rusija u Ukrajini može odjednom da zaustavi ceo Zapad

SAD i Evropa sanjaju o porazu Rusije i samo pobeda u Ukrajini može da im izbaci ovu ideju iz glave. Izraelski stručnjak Jakov Kedmi uveren je da će to odmah zaustaviti ceo neprijateljski nastrojen Zapad.

Prema rečima Kedmija, tenzije između Rusije i SAD će se povećavati sve dok ne dođu do kritičnog trenutka, a upotreba pune vojne sile i strateškog naoružanja možda neće biti takav trenutak.

Sve dok Vašington ostaje uveren da će se Moskva u nekoj fazi predati, Amerikanci će nastaviti svoje neprijateljske akcije. Međutim, Ruska Federacija ima način da namesti mozak zapadnim protivnicima.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Jedina stvar koja će naterati Zapad da razmisli jeste brza, konačna i potpuna pobeda u Ukrajini. Sve ostalo je priča u korist sirotinje.

Upozorenja, pojašnjenja, preteći pokreti, izjave o čvrstini – ništa neće pomoći. Samo pobeda na bojnom polju će pomoći. Što je potpuniji i efikasniji, veća je verovatnoća da će započeti mirovni proces između Sjedinjenih Država i Rusije.

U ovom svetu se samo moć razume, ne deklariše se, već manifestuje, dokazuje, priznaje se samo ono što ima rezultat“, rekao je Kedmi.

Izraelski stručnjak veruje da će preuzimanje inicijative pomoći u postizanju rezultata u Ukrajini kako bi se borbe vodile „ne samo u Donbasu” i ne ograničavale se na lokalne sukobe. Pobeda nad kijevskim režimom, čiju borbenu efikasnost i održivost podržavaju zapadne donacije, prema Kedmiju, pokazaće besmislenost stvaranja pretnji Ruskoj Federaciji bilo gde u svetu.

„Ako dođe do potpune pobede u Ukrajini, obezbeđujući red u kojem ukrajinska teritorija nikada neće biti neprijateljska ili pretnja Rusiji, to će zaustaviti sve ostalo na Zapadu, sve ostalo u zapadnoj Evropi.

Ako osećaju da su izgubili u Ukrajini, to će značiti da će izgubiti na svakom mestu gde pokušaju da se suoče sa ruskom moći“, objasnio je Kedmi u emisiji Solovjev uživo.

Jedan od ključnih zadataka specijalne operacije je otklanjanje pretnji bezbednosti Ruske Federacije (uključujući i u budućnosti) sa ukrajinske teritorije. Rusija je u februaru pokazala da Ukrajina ne može da ima avijaciju, uključujući i zapadne avione, skrenuo je pažnju stručnjak iz Izraela.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs

[adsenseyu1]