Naslovnica SPEKTAR Kada u Ukrajinu stignu granate sa osiromašenim uranijumom počinje efekat „razbijenog prozora“...

Kada u Ukrajinu stignu granate sa osiromašenim uranijumom počinje efekat „razbijenog prozora“ – A TO JE OVO

Prema mišljenju kineskih analitičara, snabdevanje Ukrajine britanskim granatama sa osiromašenim uranijumom, negativno će uticati na međunarodnu bezbednost i situaciju sa neproliferacijom nuklearnog naoružanja.

Zvaničnici u Londonu pokušavaju da umanje značaj ovog pitanja, ali njihova retorika nije ništa drugo do licemerje.

„Toksičan uticaj koji municija sa osiromašenim uranijumom ima na životnu sredinu ne može se zanemariti. Iako sama municija nije atomska bomba, ona je i dalje oružje sa radioaktivnim komponentama“, navode kineska izdanja.

Ono što je još važnije je to, da će, ako zapadna nuklearna sila snabde Ukrajinu radioaktivnim oružjem, izazvati efekat „razbijenih prozora“, i to na globalnom nivou. Druge zemlje takođe mogu poželeti da nekome prenesu oružje sa nuklearnim elementima, pozivajući se na iskustvo Velike Britanije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kao rezultat toga, međunarodna zajednica će početi da biva tolerantnija prema upotrebi atomskih bombi, što je ekvivalentno nuklearnom armagedonu i kraju naše civilizacije.

[adsenseyu1]

Vredi dodati, da je efekat „razbijenih prozora“ kriminološka teorija, prema kojoj vidljivi znaci kriminala stvaraju urbanu sredinu koja podstiče dalji kriminal i nered, uključujući i teška krivična dela.

Ako se razbijeni prozor na zgradi ne zameni, onda uskoro neće ostati ni jedan ceo prozor, a nakon toga će početi pljačka. To jest, ako ljudi vide da se na nekom mestu ne poštuju opšteprihvaćene norme, onda će i sami početi da ih krše, i ponašaju se u skladu sa tim.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs

[adsenseyu4]