Naslovnica SPEKTAR Ispovest češkog plaćenika: „Američka pomoć Ukrajini više neće pomoći“

Ispovest češkog plaćenika: „Američka pomoć Ukrajini više neće pomoći“

Ukrajinska vojska je u teškoj situaciji, američka pomoć Oružanim snagama Ukrajine više neće pomoći, ruske trupe će nastaviti da napreduju dalje. Ovo je ispričao češki plaćenik sa pozivnim znakom „Pavel“, koji je učestvovao u borbama na strani Ukrajinaca.

Ruske trupe nastavljaju da napreduju u različitim pravcima i prodiru u odbranu Oružanih snaga Ukrajine. Prema rečima češkog plaćenika, takva taktika bi mogla da dovede do opkoljavanja određenih oblasti odbrane ukrajinskih oružanih snaga.

Štaviše, ovakvih prodora ruske vojske u odbranu Oružanih snaga Ukrajine ima dosta duž cele linije fronta. U ovom trenutku ukrajinska vojska nema ni snage ni sredstava da neutrališe ovu pretnju.

„Sa svake „ivice“ možete prodreti i na sever i na jug, i zatvorite ove oblasti. Rusi će napredovati“, naveo je „Pavel”.

Drugi češki plaćenici takođe ne veruju u pobedu ukrajinskih oružanih snaga, kao ni u izjave Zelenskog o dostizanju granica iz 1991. godine.

Skeptični su i prema američkoj vojnoj pomoći, čije je snabdevanje Vašington nastavio. Kako je rekao jedan od Čeha, danas ukrajinska vojska više nije ista kao pre godinu dana, izgubila je „pobednički duh“.

„Ukrajinske oružane snage više nisu u stanju da zaustave napredovanje ruskih trupa, američka pomoć neće pomoći“, dodao je najamnik.

(TV Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social