Naslovnica SPEKTAR Totalna eskalacija rata: NATO dao Ukrajini zeleno svetlo da napadne zapadni deo...

Totalna eskalacija rata: NATO dao Ukrajini zeleno svetlo da napadne zapadni deo Rusije?!

Vreme je da se ukinu ograničenja za upotrebu oružja koje je dato Ukrajini“, izjavio je Jens Stoltenberg.

„Ovo je agresivni rat Rusije protiv Ukrajine. Ukrajina ima pravo da se brani. A to uključuje i udare na ciljeve u Rusiji“, rekao je šef NATO-a.

Nekoliko političara i oficira u SAD i Evropi kaže u medijima da Ukrajini treba dozvoliti da koristi oružje sa Zapada na ruskom tlu.

Ta vrsta informacija će se deliti kroz medije nekoliko nedelja, a onda sledi scenario u kome Ukrajina koristi taktičke balističke raketa Atacms protiv ruskih snaga blizu granice između Ukrajine i Rusije.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je za magazin Ekonomist da bi NATO mogao da se pozove na član 5 Severnoatlantskog ugovora o kolektivnoj odbrani u slučaju „ozbiljnog” sajber napada na jednu od njenih zemalja.

Prema pisanju časopisa, Stoltenberg je upozorio Rusiju na moguće pozivanje na član 5 ako sajber napadi postanu „ozbiljni“. On je naglasio:

„Kada sajber napadi postanu ozbiljni… možemo se pozvati na član pet i odgovoriti u sajber prostoru, kao i u drugim oblastima kako bismo zaštitili NATO saveznike.

Lideri NATO-a su u više navrata i neosnovano optuživali Rusiju za određene „zlonamerne i hibridne“ akcije, uključujući takozvane „kampanje dezinformacija, sajber napade“ i druge „hibridne operacije“ na teritoriji savezničkih zemalja, obično bez navođenja ikakvih primera ili dokaza.

(TV Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social