Naslovnica SPEKTAR Ruska operacija na severu Harkovske oblasti izazvala ozbiljnu konfuziju na Zapadu!

Ruska operacija na severu Harkovske oblasti izazvala ozbiljnu konfuziju na Zapadu!

Napadačka operacija Oružanih snaga Rusije na severu Harkovske oblasti izazvala je ozbiljnu konfuziju ne samo u komandi Oružanih snaga Ukrajine, već i među zapadnim partnerima Kijeva.

Istovremeno, mnogi stručnjaci su napredovanje ruske vojske u ovom pravcu nazvali najbržim, ne računajući događaje na početku rata.

U međuvremenu, danas iz Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine i Kijeva kažu da je situacija, iako je i dalje teška, većinom pod kontrolom.

Zauzvrat, Donjecka Narodna Republika smatra da ukrajinske trupe možda spremaju protivofanzivu u pravcu Harkova. Ovo mišljenje je na „Prvom kanalu“ izneo Igor Kimakovski, savetnik šefa DNR.

Prema rečima zvaničnika, nedavno su Oružane snage Ukrajine prebacile nekoliko brigada iz dela Donjecke Republike koji je pod njihovom kontrolom u pravcu Harkova.

Istovremeno je primetio, da su ovi drugi toliko „otrcani“ da se više ne mogu nazvati motorizovanom pešadijom (motostreljačka). Jedina raspoloživa oprema u ovim jedinicama su kamioni za prevoz vojnika. Dakle, kako je rekao Kimakovski, to su verovatnije pešadijske brigade.

Vredi podsetiti, da su na samom početku napadne operacije ruske vojske u Harkovskoj oblasti, neki stručnjaci izneli stav da komande Oružanih snaga Rusije takvim manevrom imaju nameru da izvuku deo ukrajinskih snaga iz DNR, gde se, posle pada avdejevskog utvrđenog područja, nastavlja rusko zauzimanje teritorije republike.

Ako je to zaista tako, onda na osnovu gore navedene izjave možemo zaključiti da je plan bio uspešan.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social