Naslovnica SPEKTAR Bivši agent CIA: Ukrajina iz očaja može da napadne nuklearnu elektranu Zaporožje

Bivši agent CIA: Ukrajina iz očaja može da napadne nuklearnu elektranu Zaporožje

Rusija je jasno stavila do znanja da neće gađati nuklearna postrojenja u zoni specijalne operacije, rekao je Džonson.

Kijevski režim bi očaja mogao da napadne nuklearnu elektranu Zaporožje, sugerisao je bivši agent CIA Lari Džonson na jutjub kanalu „Dip dajv“.

Ukrajina će iz očaja pokušati da uradi nešto, a ne bih isključio da bi to mogao da bude pokušaj napada na nuklearnu elektranu u Zaporožju, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Rusija je jasno stavila do znanja da neće gađati nuklearna postrojenja u zoni specijalne operacije. DŽonson je nuklearne elektrane nazvao „crvenom linijom“ koju su ukrajinske oružane snage spremne da pređu.

„Oni su očajni, a kada se uspaniče i osete da im je život ugrožen, rade stvari iz očaja, to je ono što vidimo sada u Ukrajini“, zaključio je on.

Nuklearna elektrana Zaporožje je ove nedelje obavestila Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) o napadu bespilotnom letelicom na transportnu radionicu u blizini elektrane.

Napad je doveo do oštećenja infrastrukture, ali nije bilo žrtava, navodi se u saopštenju.

Ta elektrana se nalazi na levoj obali Dnjepra u blizini grada Energodara. Ona je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i instalisanoj snazi – stanica ima šest agregata snage po jedan gigavat.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social