Naslovnica SPEKTAR Veliki ruski napad na Ukrajinu- Poljska digla Nato avione!

Veliki ruski napad na Ukrajinu- Poljska digla Nato avione!

Dva dana posle napada na radar velikog dometa Voronjež DM i lansiranja krstareće rakete R-36 Neptun što je prvi zabeležen slučaj u napadu na Belgorod do sad, Rusija je izvršila masovni raketni napad na Ukrajinu.

U noći subota na nedelju podignuto je 10 strateških bombardera -raketonosaca TU-95MS iz baze Olenja koji su napali ciljeve širom Ukrajine.

Napad raketonoscima izveden je iz severne zone Kaspijskog jezera na ciljeve širom Ukrajine. U napad su se uključili iz baze Mazdok bombarderi dugog doleta TU-22M3 koji su iz pravca Crnog mora lansirali seriju krastarećih raketa na crnomorski deo Ukrajine.

Rakete su lansirane u ranim jutarnjim satima po moskovskom vremenu.

Uporedo sa krstarećim raketama u ukrajinski vazdušni prostoro uleteli su i dronovi kamikaze tipa Geranj-2 sa jačom bojevom glavom od 80 kg.

Navodno u napadu su učestovali i MiG-31K nosač hiperzvučnih raketa H-47 Kinžal.

Mete napada

U masovnom raketnom napadu udar je izvršen na ciljeve u sledećim oblastima Ukrajine:

Najveći udar izveden je na aerodrom Konstantinov u Hmeljnickoj oblasti. Ovaj aerodrom se duže vreme nalazi na udaru strateške avijacije, jer je baza iz koje poleću  SU-24M i MR koji nose britanske i francuske krstareće rakete i lovci MIG-29.

Pod udar modifikovanih krstarećih raketa H-101 bila je kompletna zapadna i centralna

Ukrajina Žitomirska, Ivano-Frankovska oblast. Detonacije su odjekivale i Kijevskoj, Vinickoj, Kirovgradskoj, Ternopoljskoj i Lavovskoj oblasti.

Ministarstvo odbrane Poljske je takođe izdalo naređenje, kada su prve ruske rakete počele da padaju u zapadni deo Ukrajine da polete borbeni avioni F-16, koji su imali zadatak da svaku rusku raketu koja uleti u poljski vazdušni prostor obore.

(TV Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social