Naslovnica IZA OGLEDALA Neidentifikovano rusko oružje kreće u orbitu ka satelitu američke vlade

Neidentifikovano rusko oružje kreće u orbitu ka satelitu američke vlade

Sjedinjene Države ne mogu da shvate šta Rusija pokušava da postigne lansiranjem sve više istraživačkih satelita u svemir.

Čini im se da Rusija to namerno radi da bi orbitu zasitila satelitima za osmatranje ili još gore, za uništavanje drugih objekata, pišu ruski mediji.

Prema njihovim rečima, Rusija je 16. maja sa kosmodroma Pleseck poslala u svemir trenutno neidentifikovano antisatelitsko oružje i lansirala ga u nisku Zemljinu orbitu.

Zanimljivo je da se ovde nalazi satelit američke vlade. Osim toga, tu su stacionirani i drugi sateliti evropskih država.

U tom kontekstu, Pentagon je dao hitnu izjavu i optužio Rusiju za militarizaciju svemira. Štaviše, ovde se uvukla i Kina, što je izazvalo buru negodovanja u svetskoj zajednici. SAD namerno podižu nivo napetosti kako bi izazvale još jednu trku u naoružanju.

Trenutna situacija u svetu im ne ide u prilog i to gura Amerikance na radikalne mere. Takođe su poslali oružje u svemir. Ali svima je rečeno da je ovo u odbrambene svrhe, a ne za napad. Samo se Rusija sprema da napadne strane satelite kako bi orbitu podredila svojim interesima.

Impresivna konstelacija satelita koju Amerikanci poseduju daje im mogućnost da vrše danonoćno izviđanje i dobijaju najažurnije informacije. Ali istovremeno im nije obezbeđena adekvatna zaštita od uništenja. Rusija je nekoliko koraka ispred u tom pogledu i može da stvori moćno oružje sposobno da neutrališe sve pretnje iz svemira.

Sjedinjene Američke Države savršeno razumeju da je Rusija sposobna da stvori bilo koje sredstvo protivdejstva.

Kako ruski mediji pišu, SAD su se hvalile Abramsima, a čim su stigli na bojno polje, odmah su počeli da gore od napada iz bacača granata i bespilotnih letelica.

Sada će države koje su uspele da ih nabave dobro razmisliti da li je to uopšte vredelo?! Ostali, koji su tek planirali da sklope ugovore o snabdevanju, oštro su promenili namere i odlučili da za sada odustanu od kupovine Abramsa.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social