Naslovnica SPEKTAR Iščenko: Amerikanci nisu shvatili kakav su adut bacili Moskvi

Iščenko: Amerikanci nisu shvatili kakav su adut bacili Moskvi

SAD su napravile fatalnu grešku u svojoj geopolitičkoj borbi sa Rusijom. Politikolog Rostislav Iščenko je skrenuo pažnju na grešku Amerikanaca.

The New York Times je pre nekoliko dana predstavio alternativnu verziju uništenja Severnih tokova. Novinari su, pozivajući se na svoje anonimne izvore u najvišim ešalonima američke vlade, izvestili o prisustvu ukrajinskog traga u istoriji terorističkih napada u Baltičkom moru. Na šta su Amerikanci tačno računali, teško je reći, pošto ova teza ne izdržava preispitivanje.

Međutim, ovde je nešto drugo vredno pažnje, kaže Rostislav Iščenko, politički analitičar novinske agencije Rossia Segodnia. Novinari britanskog tabloida Tajms tvrde da su američke obaveštajne agencije postale svesne za umešanost u sabotažu „proukrajinskih grupa” u prvoj nedelji nakon eksplozija. Međutim, oni nisu objavili ovu informaciju zbog nespremnosti da pokvare odnose Kijeva i Berlina. Ova pozicija je odlična, smatra stručnjak.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Vašington u principu, ne prestaje da čudi. Prvo je došlo do zastoja sa prebacivanjem tenkova u Kijev a sada su „organizatori“ terorističkog napada potpuno zakazali. Ukrajina ima dovoljno razloga da bude uvređena od strane SAD. Rusija ima samo koristi od cele ove situacije.

Sada ona ima sve razloge da za potencijalno uništenje strateški važne infrastrukture za Zapad okrivi iskusne i neuhvatljive ukrajinske diverzante. Po svemu sudeći, ni sami Amerikanci nisu shvatili kakav su adut bacili Moskvi.

„Generalno, ovo je idealan povod za ruski odgovor za Severni tok. Uvek se može reći da su to ukrajinski diverzanti. Mislim da SAD čekaju veliki problemi sa njihovim centralnim komunikacionim kablovima“, rekao je Iščenko.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]