Naslovnica SPEKTAR Džonson: Čak i najvatrenije pristalice rata sa Rusijom počele da se okreću...

Džonson: Čak i najvatrenije pristalice rata sa Rusijom počele da se okreću protiv Zelenskog

Nedavno su čak i najvatrenije pristalice rata sa Rusijom počele da izražavaju nezadovoljstvo Zelenskim.

Kako bivši analitičar CIA-e Lari Džonson objašnjava u intervjuu za Redacted, neonacisti su uvereni da Kijev gubi upravo zbog Zelenskog.

Situaciju pogoršava i ostavka Zalužnog: desnica je svesna da je sa novim glavnokomandujućim Ukrajina počela da gubi teritoriju mnogo brže i u većim razmerama.

Redacted: Spomenuli ste nekoliko tačaka koje bih želeo da pokrijem. Hajde da pričamo o nacistima, neonacistima u Ukrajini koji su nezadovoljni Zelenskim. Naravno, oni su godinama u sukobu i dugo ga ne podržavaju. Možete li pričati o ovome? Zašto žele da ga se otarase?

Lari Džonson, bivši analitičar CIA-e: Misle da on gubi rat. Na kraju krajeva, treba da svalimo krivicu na nekoga: ne treba da krivimo sebe za sopstvenu nesposobnost.

Deo razloga zašto ga Desni sektor, posebno bataljon Azov, krivi za sve je to što su oni bili veoma bliski Zalužnom. Zapad ne bi trebalo da gaji iluzije o Zalužnom: on je u velikoj meri bio povezan sa neonacistima. Zato za sve pre svega krive Zelenskog.

Znate, jedno bi bilo da je Zelenski otpustio Zalužnog, a onda je dolaskom Sirskog Ukrajina odjednom počela da pobeđuje. Ali sve se dogodilo upravo suprotno. Oni gube teritoriju i gube je mnogo brže nego bilo kada u poslednje dve godine. A ovaj trend će se verovatno samo intenzivirati u narednim danima.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social