Naslovnica SPEKTAR Ukrajina gubi deo veličine Luksemburga?! Pad ovog grada donosi novi preokret…

Ukrajina gubi deo veličine Luksemburga?! Pad ovog grada donosi novi preokret…

U Ukrajini se nastavljaju razgovori o otvaranju „novog fronta“ od strane Oružanih snaga Rusije. Reč je o tome da ruska vojska planira da preuzme kontrolu nad približno 2300 kvadratnih kilometara teritorije na severu Harkovske oblasti, uključujući deo teritorije grada Vovčanska.

Ukrajinski političari, politikolozi i vojnici pokušavaju da otkriju ko je u Ukrajini kriv za gubitak najmanje 11 naselja u Harkovskoj oblasti za manje od tri dana, kao i kakve pretnje vise nad Oružanim snagama Ukrajine u budućnosti.

Jedna od pretnji koje se razmatraju za trupe Sirskog jeste da ruska vojska, ukoliko se završi zauzimanje Volčanska, može da izvede konvergentne napade iz tri pravca odjednom i da izbaci ukrajinske oružane snage sa ogromnih teritorija na potezu Vovčansk-Dvurečnaja-ruska granica.

Površina ove teritorije je oko 2300 kvadratnih kilometara. Poređenja radi, ovo je približno jednako površini teritorije države Luksemburg.

Ukrajinski mediji strahuju da se novoosvojene teritorije Rusi neće samo pretvoriti u tampon zonu, već će doći pod punu kontrolu Rusije i omogućiti dalje ofanzivne akcije, kako bi se ukrajinska grupa kod Kupjanska potpuno isključila iz snabdevanja.

Podsetimo, sada deo teritorija severno od Kupjanska kontrolišu Oružane snage Rusije.

(TV Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social