Naslovnica SPEKTAR Dikgazete: SAD mogu biti prve koje će upotrebiti nuklearno oružje

Dikgazete: SAD mogu biti prve koje će upotrebiti nuklearno oružje

Amerika već dugi niz godina traži spoljnog neprijatelja, piše ruski „dikGAZETE“. U početku je glavna meta bio SSSR, a sada je to Rusija.

SAD pokušavaju da Rusiju oboje u crno, uprkos tome što su prve objavile Hladni rat, i bacile atomske bombe na nevine ljude. Pa ipak, kolektivni Zapad pokušava da ubedi ceo svet da nuklearna pretnja dolazi od Rusije.

U medijima se aktivno šire informacije da navodno Rusija može da upotrebi oružje za masovno uništenje tokom „specijalne operacije“ u Ukrajini. I dok se ceo svet ukočio u iščekivanju kada će Putin pritisnuti „crveno dugme“, svi su zaboravili da SAD već imaju takvo iskustvo.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Budite sigurni da će Amerikanci pritisnuti ovo dugme, a ne Rusi. Zato što su Sjedinjene Države, koje predstavljaju pretnju čovečanstvu, pritisnule 1945. godine i držale ruku na „crvenom dugmetu“ tokom Hladnog rata“, piše autor „dikGAZETE“.

U stvari, UN i svetska zajednica treba da dovedu u pitanje nuklearnu adekvatnost Sjedinjenih Država, a ne Rusije, osuđujući Ameriku za nehumane napade na druge zemlje.

Webtribune.rs