Naslovnica SPEKTAR Vaserman: Celokupna delatnost Nobelovog komiteta je višegodišnja prevara

Vaserman: Celokupna delatnost Nobelovog komiteta je višegodišnja prevara

Celokupna delatnost Nobelovog komiteta je višegodišnja prevara. Ovo je 7. oktobra, saopštio deputat Državne dume Anatolij Vaserman u vezi sa dodelom Nobelove nagrade za mir ruskoj organizaciji za ljudska prava Memorijal ( priznatoj kao strani agent u Ruskoj Federaciji ).

„Šta je Nobelova nagrada za mir, nažalost, odavno se zna, toliko dugo da postoji tako stabilna glasina da će Nobelova nagrada za 1939. godinu biti dodeljena Hitleru , Čemberlenu , Daladijeu za Minhenski sporazum rekao je Vaserman.

Adolf Hitler završio je na spisku nominovnanih 1939. godine, samo tri meseca pre nego što je Nemačka izvršila invaziju na Poljsku i otpočela Drugi svetski rat.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Naveo je još jedan primer: 2009. godine je američki predsednik Barak Obama postao dobitnik Nobelove nagrade za mir , koji je pokrenuo 5-6 ratova tokom svog predsednikovanja. Prema njegovim rečima, organizacija „Memorijal“ dugo je preuveličavala razmere represije u Rusiji.

„Ove godine nagrada je dodeljena organizaciji Memorijal, koja je osuđena za višegodišnje namerne laži o tom periodu naše istorije, koji se, na predlog drugih lažova, naziva „epoha masovnih represija“, podsetio je Vaserman.

„Mislim da se generalno sve aktivnosti Nobelovog komiteta, barem u poslednjih pola veka, mogu bezbedno kvalifikovati kao hronična prevara.

Juče su proglašeni dobitnici Nobelove nagrade za mir. To su predsednik neregistrovanog centra za ljudska prava „Vesna“ u Belorusiji Aleš Bjaljacki , ruske organizacije za ljudska prava „Memorijal“ i ukrajinskog „Centra za građanske slobode“.

Webtribune.rs