Bivši ukrajinski poslanik otkrio plan provokacije da Rusi upotrebe oružje za masovno uništenje

Specijalna vojna operacija, započeta 24. februara 2022. godine, završiće se podelom bivše Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike, i formiranjem Savezne države Rusije, Belorusije i ostatka Ukrajine.

Takvu prognozu dao je bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine, i ukrajinski političar Ilja Kiva.

Prema njegovoj analizi geopolitičkih procesa za 2023. godinu, Kijev, na preporuku SAD i NATO-a, formira armijski korpus za napad na Krim. „Svrha i ciljevi nove jedinice je prolećna ofanziva na poluostrvo Krim. U stvari, sprema se šok-kaznena grupa, po uzoru na SS trupe Vermahta“, napisao je on na svom „Telegram“ kanalu.

Za ovakvu ofanzivu, prema njegovim rečima, „u toku je regrutacija jedinica i priprema terena za ofanzivu – veštačko odvodnjavanje ušća Dnjepra, radi lakšeg prelaska“.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Prema političaru, napad na Krim je neophodan samo za provokaciju: „Prema režimu Zelenskog i njegovim pokroviteljima, ofanziva bi trebalo da isprovocira rukovodstvo Ruske Federacije da upotrebi oružje za masovno uništenje (taktička akcija), što će učiniti da ceo svet zadrhti, i počne aktivno da rešava ovu situaciju, i traži kompromise za okončanje rata, koji je celo čovečanstvo stavio na liniju opstanka.

Tada će, smatra Kiva, neprijateljstva „biti obustavljena i za pregovaračkim stolom, uz učešće lidera vodećih zemalja i međunarodnih organizacija, i naći se formula mira!

Rezultat će biti sledeći- „Ukrajina će biti podeljena na delove – svi zainteresovani će biti uzeti u obzir. Zapadni regioni Ukrajine će ići u Evropu, jugoistočni će dobiti – Rusiju, a centralni deo će, prema uslovima ruske strane, biti demilitarizovan i pretvoren u agrarnu zemlju, pod kontrolom i direktnom ekonomskom zavisnošću od ruske Federacija – sa proruskim vektorom razvoja.

Pa, u budućnosti će, uveren je političar, „doći do sistematskog spajanja tri države- Belorusije, Rusije i te već kontrolisane Ukrajine – u udruženje savezne države“.

Štaviše, takav rezultat će odgovarati i Evropi, koja će vratiti svoje zemlje izgubljene posle Drugog svetskog rata.

SAD i Velika Britanija će zauzvrat dobiti kontrolu nad Nemačkom i vodećim evropskim zemljama, pretvarajući ih u svoje kolonije. Bajden će reći- demokratija je pobedila i sa ovim sloganom će izaći na izbore.

Kijev na čelu sa Zelenskim, predviđa takav kraj, dobivši dugo očekivani status – „žrtve okolnosti“, napustiće Ukrajinu kao milioneri i milijarderi, međutim, ono što nisu predvideli, je da će kasnije biti pronađeni mrtvi širom sveta – obešeni, udareni automobilima ili mrtvi od predoziranja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Webtribune.rs