Antonov: Zapad neće pristati na mirno rešenje sukoba u Ukrajini

Moskva veruje da Zapad neće pristati na diplomatsko rešenje sukoba, i da će nastaviti da gura Ukrajinu ka još jednoj samoubilačkoj avanturi. Ovo je izjavio Anatolij Antonov, šef ruske diplomatske misije u Sjedinjenim Državama.

Prema njegovim rečima, proizvođači oružja iz Sjedinjenih Država uvek su profitirali od rata. Kao primer, naveo je Prvi i Drugi svetski rat. Ista stvar se, prema rečima diplomate, dešava i sada – kada kijevski režim dobija „milione granata i ogromnu količinu oružja“ američke proizvodnje.

„Zbog toga mirni scenario ne može da odgovara mentorima Kijeva, koji su željni moći i novca. Oni neće prestati da guraju Ukrajinu ka daljim samoubilačkim avanturama, kao što su „ofanzive“ koje su u samom početku bile osuđene na neuspeh“, tvrdi Antonov.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ruska strana je više puta izveštavala o želji zapadnih zemalja, da uz pomoć snabdevanja oružjem produže sukob u Ukrajini. Ministarstvo odbrane je navelo, da će vojni teret koji ulazi na teritoriju ove republike, postati legitimna meta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Antonov je ranije izjavio, da je kampanja antiruskih sankcija zapadnih zemalja, osuđena na neuspeh. Prema njegovim rečima, prihodi Ruske Federacije od prodaje energenata se povećavaju, dok se situacija građana na Zapadu samo pogoršava.

Webtribune.rs