AMERIČKI ANALITIČAR: Rusija će dobiti slabu tačku ako sa trupama ne stigne na ovu kotu

Riter Skot je ispričao zašto će Odesa postati deo Rusije. „Tu je i Pridnjestrovlje. Ako Rusija do njega ne dođe, onda će dobiti tačku ranjivosti, NATO će dobiti poligon za agresiju“, objasnio je američki analitičar.

Rusija će zauzeti Odesu, a za to postoji mnogo strateških i ideoloških razloga, rekao je američki vojni analitičar Skot Riter. A jedan od tih razloga je situacija sa Pridnjestrovljem.

Prema rečima eksperta, Rusija je dužna da se poveže sa Pridnjestrovljem kako bi obezbedila region i rusko stanovništvo. Nemoguće je organizovati vojnu operaciju tolikih razmera da se sve zaustavi i ne dođe do ovog regiona.

Ako Rusija do njega ne dođe, onda će dobiti tačku ranjivosti, NATO će dobiti poligon za agresiju. A za Rusiju je to takođe neprihvatljivo, rekao je Skot Riter.

On je podsetio i da je za Ruse Odesa simbol, a Rusi poštuju simbole.

Pored toga, u Odesi su nacisti spalili Dom sindikata sa ljudima unutra. I niko to nije zaboravio.

Osim toga, Ukrajinci su koristili obalu Odese za napad na ruski vodeći brod. Sada Ukrajinci kažu da su primili rakete Harpun i da mogu da pogode brodove na velikom dometu.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs