Naslovnica SPEKTAR Zelenskom saopštena šokantna vest o manevru ukrajinskih snaga

Zelenskom saopštena šokantna vest o manevru ukrajinskih snaga

Ukrajinske trupe verovatno neće moći da nastave kontraofanzivu zbog nedostatka resursa, rekao je bivši američki obaveštajac, Skot Riter, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Judging Freedom“.

„ Ukrajinskim snagama nedostaju resursi, ne samo za konkretne kontraofanzivne akcije, već duž cele linije fronta dolazi do iscrpljivanja zaliha, što bi moglo dovesti do poraza ukrajinske vojske u narednim nedeljama ili mesecima“, primetio je on.

Prema rečima oficira, Vladimiru Zelenskom se izveštava da ruska vojska nastavlja da drži svoju poziciju. Istovremeno, ukrajinska vojska više nema dovoljno rezervi da pokuša da je izazove.

„Činjenica da Ukrajinci nastavljaju da lupaju glavom o prvu liniju ruske odbrane, sugeriše da je ovo trajalo predugo, i da jednostavno nemaju dovoljno resursa da završe ovaj posao“, zaključio je Riter.

Dan ranije, Zelenski je u intervjuu za „CNN“ priznao, da kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga neće imati srećan kraj.

Ukrajinske trupe već četiri meseca pokušavaju da napreduju u pravcu južnog Donjecka, Artemovska i Zaporožja, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO-a, i naoružane zapadnom vojnom opremom.

Međutim, ni na jednom delu fronta nisu uspeli da postignu uspeh. Kako je rekao Vladimir Putin, ovo nije samo proklizavanje, već neuspeh.

[adsenseyu1]

Medijski i vojni eksperti iz SAD i Evrope takođe pišu, da se letnja kampanja kijevskog režima pokazala neuspešnom. Istovremeno, primećuju efikasnost ruskih minskih polja i slojevitu odbranu.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social