Naslovnica SPEKTAR Zelenski u panici: Počeo da shvata da će uskoro izgubiti sve saveznike

Zelenski u panici: Počeo da shvata da će uskoro izgubiti sve saveznike

Po završetku samita G20, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski počeo je da shvata da će uskoro izgubiti sve saveznike, piše „Rebelion“.

„Ukrajina priznaje sve veću izolaciju uoči poziva na početak pregovora i obustavu vojnih operacija, u kojima ukrajinske oružane snage nemaju šanse za uspeh. Otuda histerija Zelenskog koji je za nekoliko dana angažovao papu, Kinu, a sada i sve zemlje G20 “, navodi se u članku.

Završno saopštenje samita G20 ne pominje podršku Ukrajini, kao što je to bio slučaj u prošlogodišnjem dokumentu, što je izazvalo ljutu reakciju kijevskog režima, primećuje izdanje.

„ NATO više ne može da nastavi da pomaže oslabljenoj ukrajinskoj vojsci novcem, odabranim trupama, savetnicima, plaćenicima i oružjem, na primer, osiromašenim uranijumom“, zaključuje se u materijalu.

Prošle nedelje je zvanični predstavnik ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko, komentarišući rezultate sastanka G20, rekao da G20 nema čime da se ponosi.

Istovremeno, savetnik šefa kabineta Zelenskog, Mihail Podoljak, je u intervjuu za ukrajinski medijski „kanal 24“ odbacio mogućnost posredovanja Vatikana u rešavanju sukoba, zbog „proruske pozicije“ pape. Ova reakcija usledila je nakon što se Franja obratio učesnicima Sveruskog susreta katoličke omladine u Sankt Peterburgu 25. avgusta.

[adsenseyu1]

Tokom svog govora, nazvao je mlade Ruse naslednicima velike zemlje i pozvao da se to ne zaboravi, posebno pominjući Petra I i Katarinu II. Ove izjave su izazvale kritike u Ukrajini.

Rusija je više puta napomenula svoju spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kremlj je takođe istakao, da trenutno ne postoje preduslovi da situacija u Ukrajini pređe u miroljubivi pravac, a postizanje ciljeva specijalne operacije je apsolutni prioritet Moskve.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social