Naslovnica ŽIVOT ZASTRAŠUJUĆE OTKRIĆE: Ovo je pravi razlog zašto se aluminijum dodaje u vakcine…...

ZASTRAŠUJUĆE OTKRIĆE: Ovo je pravi razlog zašto se aluminijum dodaje u vakcine… (VIDEO)

dsgerhgfb

Pitanje da li vakcinisati svoju bebu ili ne, je pitanje sa kojim se svaka nova majka mora suočiti. Bombardovani kontradiktornim “dokazima“ o sigurnosti i efikasnosti vakcina, mnogi su vrlo zbunjeni, strahujući da ne prouzrokuju dugotrajnu štetu poput autizma, ali izmaltretirani od strane mejnstrim medija i medicinskih stručnjaka koji ih ubeđuju da će preskakanje vakcinacije rezultirati ozbiljnim, čak i fatalnim bolestima.

Jedno od pitanja koja se često nameću u raspravama o vakcinaciji su „adjuvansi“. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) tvrde da su „adjuvansi“ sastojci koji su dodati vakcinama kako bi se stvorio jači imuni odgovor kod primaoca. “Drugim rečima, adjuvansi pomažu da vakcine bolje deluju,“ ističu oni. CDC takođe tvrdi da se „adjuvansi“ bezbedno koriste u vakcinama već nekoliko decenija.

[adsenseyu1]

Jedan od najčešće korišćenih „adjuvansa“ je aluminijum.

Da li dodatak „aluminijuma“ zaista pomaže da vakcine bolje deluju? Koji je pravi razlog njegovog dodavanja vakcinama, kako to utiče na imuni sistem, i koja je veza između aluminijuma i autoimunih bolesti?

Ova i druga pitanja su nedavno obrađena u intervjuu od strane „iHealthTube.com“ sa dr Suzan Hamfris, doktorom medicine, sertifikovanim internistom, nefrologom (nefrologija je proučavanje bubrega i njihovih bolesti), i autorom knjige “Dissolving illusions, rising from the dead“.

Dr Hamfris je objasnila da, iako vakcine ostavljaju dete sa “super-napunjenim imunološkim sistemom“ neko vreme, ovo nije zdravo stanje za imunološki sistem.

Postoje dve vrste vakcina, objasnila je Hamfrisova: mrtve vakcine i žive vakcine. Žive vakcine simuliraju bolest u imunološkom sistemu uspešnije od mrtvih vakcina, i imaju bolji uticaj na imuni sistem– odnosno, istakla je dr Hamrfis, ukoliko vas ne ubiju ili ne dobijete encefalitis. Mrtve vakcine su te u koje se aluminijum generalno dodaje kao adjuvans.

[adsenseyu4]

Dr Hamfris je objasnila razlog za dodavanje aluminijuma:

“Kada su u pitanju ove podjedinice, ili mrtve vakcine, imuni sistem beba jednostavno neće odgovoriti na njih… Postoji program u tom imunom sistemu bebe da ta beba bude anti-inflamatorna, i postoji razlog za to, zato što se beba upoznaje sa svetom punim mikroba… Zamislite da smo reagovali na sve mikrobe koje smo dobili u majčinom mleku, koji su se nastanili u našim crevima i sleteli na našu kožu i naše grlo i uši – bili bismo autoimuna noćna mora. I tako, postoji nešto što se zove molekuralna mimikrija, koju je vrlo verovatno Bog stavio u naš sistem da se povežemo sa svetom, gde proteini u mikrobama vrlo slično imitiraju naše proteine u krvim sudovima i srcu i mozgu, i na različitim mestima, u zavisnosti od toga o kom mikrobu govorite. Ubacite aluminijum u tu vakcinu i molekuralna mimikrija postaje problem, a imuni sistem te bebe se povećava.“

VIDEO:

https://youtu.be/FB1FOXq_USg

Dakle, u suštini, aluminijum se dodaje vakcinama da izazove kratak spoj vitalno važnog elementa zaštitnih mera imunog sistema bebe.

Ovo privremeno super-punjenje imunog sistema ne promoviše dugoročno zdravlje. Ono što aluminijum u vakcinama radi je da izaziva alergijski odgovor kod većine ljudi.

Takve vakcine ne povećavaju imuni sistem za bolju borbu porotiv bolesti.

[adsenseyu1]

Dr Hamfris je navela studiju iz Danske koja je ispitala stope hospitalizacije za sve vrste infekcija kod dece mlađe od godine koja su primila žive ili mrtve vakcine. Istraživački tim je utvrdio da ako je mrtva vakcina bila poslednja vakcina deteta, ona je generalno imala štetan uticaj na njihov celokupan imuni odgovor na druge infekcije.

Kako je dr Hamfis istakla: “Ove mrtve vakcine iskrivljuju imunološki sistem i čine čoveka podložnijim drugim infekcijama. Dakle, iako vas mogu kratak vremenski period zaštititi od velikog kašlja, mogli biste biti podložniji RSV-u, krupu, ili drugim vrstama infekcija koje bi vas mogle smestiti u bolnicu. Dakle, opet, za mene to nije tako dobra trgovina.“

I razarajući efekat aluminijuma na prirodni imuni sistem organizma pomaže u objašnjenju porasta autoimunih bolesti poslednjih godina.

Čini se da postoji jedna stvar u koje nove mame mogu biti sigurne: Vakcinisanje vašeg deteta vakcinom koja sadrži aluminijum kao „adjuvans“ neće ojačati imuni sistem, a može dovesti do alergijskog odgovora i do autoimune bolesti, i može ga načiniti podložnijim za druge infekcije.

Webtribune.rs

[adsenseyu4][adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]