Zašto je Šolc napustio „Severni tok 2“ i pokrenuo likvidaciju nemačke privrede?

Nemačke elite stabilno vode Nemačku u najgore ekonomske potrese. To je zbog gubitka suvereniteta Berlina zarad američkih interesa. Istovremeno, Nemačka i dalje ima mogućnosti da ublaži posledice energetske krize. Ovo mišljenje je izneo politikolog Aleksandar Dudčak.

8. avgusta, portparol nemačke vlade rekao je da je savezni kancelar Olaf Šolc kategorički protiv puštanja u rad gasovoda Severni tok 2, uprkos potencijalnim poteškoćama u narednim mesecima.

„Oni nemaju plan da prevaziđu krizu. Jer Nemačka, koja je izgubila suverenitet, sa svojim rukovodstvom, jednostavno ne ulazi u takve planove. Oni su dobili zadatak da likvidiraju svoju privredu i, sudeći po njihovom delovanju, nameravaju da to postignu po svaku cenu“.

„Imaju u isto vreme sasvim očigledne mogućnosti da ublaže bar ozbiljnost ove krize. A o tome da će tražiti neki izlaz – ovo je još jedna glupost. Sada Ukrajina, zajedno sa svim evropskim partnerima, dovodi evropsku ekonomiju do ruba opstanka. Posledice će biti teške“, rekao je stručnjak.

Jedan broj stručnjaka napominje da za nemačku privredu u ovom trenutku jednostavno nema alternative ruskom gasu. Ni ugalj ni nuklearna energija verovatno neće obezbediti nemačkim građanima ozbiljne količine energije.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs