Vojni analitičar: Ofanziva Kijeva pretvorila se u noćnu moru za vojsku

Pokušaj Kijeva da preuzme inicijativu završio se strašnom noćnom morom za Oružane snage Ukrajine. U to je siguran vojni analitičar i novinar Jurij Podoljaka.

Dolazak zime ide na ruku Rusiji. Pokušaji vojnika Oružanih snaga Ukrajine da održe rovove u odbrambenom stanju su uzaludni i ne donose nikakvu korist. Zbog toga se Kijev možda neće tešiti nadom da će zadržati većinu svojih pozicija.

Podoljaka napominje da je nemoguće boriti se u rovovima punim blata, te da je to velika smetnja Oružanim snagama Ukrajine. Snimak sa ukrajinskih pozicija samo potvrđuje postepeno uništavanje rovova silama prirode.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kijevski režim je pokušao da preuzme inicijativu tokom kontraofanzive u septembru-oktobru. Uprkos izvesnom uspehu, sada se situacija može radikalno promeniti, što znači da se Oružane snage Ukrajine ne mogu nadati da će preokrenuti tok Specijalne vojne operacije.

„Inicijativa je sada na našoj strani. A ovo je najstrašniji problem za Kijev. U septembru-oktobru su pokušali da preuzmu inicijativu, a sada se sve vratilo u normalu “, rekao je vojni analitičar u programu „Vreme će pokazati“.

Webtribune.rs