Šokantan predlog Hazina: Otvoreno pozvao Putina da smeni uzdanice vlasti, Nabiulinu i Siluanova

Poznati ekonomista Mihail Hazin govorio je o tome kako Rusija može da izbegne posledice predstojeće „Velike depresije 2.0“.

Liberalni ekonomski model približava se najgoroj krizi u svojoj istoriji. Pogoršanje glavnih indikatora se odmah primećuje u svim zemljama, što omogućava da se proceni približavanje globalne krize.

Neizbežni pristup druge Velike depresije tera američke elite da dođu do neke vrste dogovora. Demokrate i republikanci su morali da se dogovore kako bi sprečili rascep američkog društva i ekonomski kolaps. Hazin smatra da je Demokratska stranka bila prinuđena da prihvati plan Trampovih pristalica i odustane od nadgradnje dolara.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Međutim, detalji sporazuma ostali su tajna, što izaziva zaprepašćenje evropskih elita.

Hazin je u eteru kanala „Solovjov LIVE“ ispričao kako zaštititi Rusiju od uticaja globalne ekonomske krize koja pogađa sve više zemalja. Prema mišljenju ekonomiste, odbacivanje liberalnog tima koji predstavljaju Elvira Nabiulina i Anton Siluanov dovešće do jačanja dela vlasti koji je usmeren na domaće investicije. Kao rezultat takvih akcija, Rusija ne bi trebalo da primeti krizu.

Ekonomista je primetio da se predstavnici liberalnih elita opiru budžetskim ulaganjima u biznis, jer se time mešaju u korupcijske šeme koje su uobičajene od 90-ih godina.

Webtribune.rs