Naslovnica SPEKTAR Ukrajinski pukovnik otkrio kada će se odigrati generalna bitka!

Ukrajinski pukovnik otkrio kada će se odigrati generalna bitka!

Ukrajinski vojni ekspert, pukovnik Oleg Starikov, ocenio je da do generalne bitke između ruske i ukrajinske vojske može doći kroz tri meseca.

„Rusi sporo napreduju jer sprovode plan koji upravo to predviđa. A kada će biti spremni? Mislim u avgustu ili početkom septembra“, naveo je i dodao:

„Strateška inicijativa je u rukama ruske vojske. Neprijatelj je preuzeo stratešku inicijativu, a mi smo prešli u stratešku defanzivu. Prinuđeni smo na taktiku `klatno`, to jest – na prebacivanje rezervi sa jednog fronta na drugi. Sada Rusi traže naše slabe tačke kako bi probili front na taktičkom, pa na operativno-taktičkom nivou.

Odnosno, neprijatelj trenutno sprovodi drugu fazu letnje vojne kampanje koja ulazi u završnu fazu. Glavna operacija, strateška operacija, koja će dovesti do okončanja sukoba, trebalo bi da se odigra u avgustu-septembru“.

Starikov nije otišao dalje od ovoga, zato poznati ukrajinski politikolog Konstantin Bondarenko jeste:

„Većina Ukrajinaca čeka mir — barem neku vrstu mira. Računaju da će život – čim ratne operacije prestanu – brzo početi da se poboljšava. Ali, neće biti tako. Mir će teritoriji koja ostane suverena Ukrajina doneti možda i veće probleme od sadašnjih.

Ljudi će se vratiti sa fronta. Na ruševine države i to će za Ukrajinu biti potencijalni kolektivni Nestor Mahno. Sve vrste „biznismena“ će koristiti ljude koji se vraćaju iz rovova da stvore i privatne vojne kompanije i klasične bande. Tek tada će zapravo početi prave nevolje Ukrajine. Ukrajina će se pretvoriti u Somaliju“.

Bondarenko je još upozorio:

– Naše društvo se oslanja na zapadne zemlje koje sada nadgledaju Ukrajinu. Nadaju se da nas neće ostaviti u nevolji, da neće nas napustiti. Ali, Zapad je zainteresovan za Ukrajinu samo dok je u ratu sa Rusijom.

Čim Ukrajina potpiše makar neku vrstu primirja, odmah će prestati da bude svima zanimljiva. Zašto onda ulagati novac u Ukrajinu? Možda neki i hoće.

Američki senator Lindzi Grejem je rekao da Ukrajini treba pomoći u zamenu za njene prirodne resurse. Za litijum, kadmijum, bakar, uranijum, gvožđe.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social