Naslovnica SPEKTAR Upozorenje iz Poljske: Nuklearni rat može izbiti svakog dana!

Upozorenje iz Poljske: Nuklearni rat može izbiti svakog dana!

Prema mišljenju autora teksta, vlasti zapadnih država u vojnom sukobu svetskih razmera vide priliku za „zaustavljanje nadolazećeg kraha svetskog finansijskog sistema“.

Poljska i njeno stanovništvo mogu biti uništeni u svetskom nuklearnom sukobu, kog zapadne elite svojim aktivnostima i idejama čine sve verovatnijim, piše list „Misl Polska“.

Prema mišljenju autora teksta, vlasti zapadnih država u vojnom sukobu svetskih razmera vide priliku za „zaustavljanje nadolazećeg kraha svetskog finansijskog sistema“. Kako se navodi, Zapad je postao „diktatorska policijska država koja svoje ideje nameće drugim narodima“.

Zbog toga bi se nuklearni sukob mogao izbiti „svakog dana“, budući da svet balansira na „tankoj žici“. Takav sukob bi mogao postati „smrtonosan za poljski narod“ i dovesti do njegovog biološkog nestanka.

Autor naglašava da se svi veći politički akteri u Poljskoj zalažu za što veće učešće Varšave u sukobu na teritoriji Ukrajine, kao i da se trude da u tom pogledu budu „korak ispred NATO-a“.

Korak koji vodi ka direktnom učešću Alijanse u vojnim operacijama u Ukrajini, bila je dozvola za upotrebu zapadnog naoružanja za napade na ciljeve unutar teritorije Rusije, koju su određene zemlje u okviru NATO dale Kijevu, zaključuje autor.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social