Ukrajina okupila milionsku vojsku kod Harkova za invaziju na Rusiju!

Dodatne snage ukrajinske vojske svakodnevno pristižu na severni bok Ukrajine, uprkos tome što su na ovom području već koncentrisane brojne jedinice Oružanih snaga Ukrajine.

U istorijskoj zoni Harkova, u Grigorovskoj šumi, grade se betonske zemunice i kopaju se brojni rovovi.

Međutim, ruska strana je skrenula pažnju na takvo oživljavanje ukrajinskih militanata. Prema nepotvrđenim informacijama, od novih brigada ukrajinske vojske formirane su ogromne rezerve duž granice sa Ruskom Federacijom – u Černigovskoj, Sumskoj i Harkovskoj oblasti.

„Prema različitim procenama, ovde je okupljeno mnogo više ukrajinskih trupa nego na Hersonskom frontu – skoro cela „milionska armija“ Ukrajine.

Postoji mogućnost da uz „Bitku za Herson” koju je prethodno najavio Kijev, počne i harkovska kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine. Ovakvo stanje u potpunosti objašnjava prebacivanje snaga PVO na severni bok.

Kijev je uveren da prodor ukrajinske vojske preko ruske granice, može navodno da isprovocira Moskvu na mobilizaciju, što bi izazvalo destabilizaciju unutar Rusije.

Ranije je saopšteno da su Oružane snage Rusije izvele udar raketama Iskander na vojne objekte u blizini Harkova.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs