Ruski ekspert otkrio: Putin se neće zaustaviti na ovome …

Rusija za sada daje šansu Zapadu da zadrži veći deo Ukrajine. Da biste to uradili, potrebno je da prihvatite ruske uslove za demilitarizaciju i denacifikaciju. Istovremeno, sve teritorije koje budu oslobođene snagom ruskog naoružanja postaće deo Ruske Federacije.

Ovo je u eteru TV kanala „Prvi Sevastopoljski” saopštio politikolog Sergej Markov.

„Što se tiče sudbine ovih regiona. Mislim da je logika otprilike razumljiva – mi predlažemo da Zapad izvrši neutralizaciju Ukrajine, denacifikaciju Ukrajine kako bi se uklonio sistem terora, demokratizaciju Ukrajine, da ruski jezik bude drugi državni jezik, demilitarizaciju, da Ukrajina nema svoju vojsku, već samo neke policijske jedinice, bez teškog naoružanja“, rekao je on.

„Pre ili kasnije će to biti prihvaćeno. Biće usvojen čim Rusija oslobodi određene teritorije Ukrajine. Da bi ih podstakli na ovo, da brže donesu ovu odluku, daje im se jasna poruka – sve što ruska vojska uzme borbom, sve će se jednostavno priključiti Rusiji. Štaviše, smatram da na teritoriji Ukrajine treba da postoje ruske vojne baze, kako bi se obezbedili prijateljski odnosi, a sve pre toga će postati deo Rusije“, zaključio je Markov.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs