Naslovnica SPEKTAR Udarno! Masovni napad dronovima na ruski Lipeck – Sve je u plamenu!...

Udarno! Masovni napad dronovima na ruski Lipeck – Sve je u plamenu! (VIDEO)

Ukrajina je izvela masovan napad dronovima na Rusiju u noći između petka i subote, pri čemu je pogodila metalurški kombinat u Lipecku.

Velika eksplozija odjeknula je nešto posle ponoći, nakon čega je plamen zahvatio metalurško postrojenje. Meštani Lipecka su primetili četiri drona na nebu, dok su snimci pokazivali stubove dima koji se izdižu iznad kombinata.

Guverner Lipecke oblasti, Igor Artamonov, izjavio je da je požar zahvatio jednu radionicu i da nema opasnosti od ispuštanja opasnih materija. Prema njegovim rečima, požar je ugašen, a nema povređenih. Takođe se istražuje da li je požar izazvan padom drona.

Napad je bio usmeren ka Novolipeckom metalurškom kombinatu (NLMK), jednoj od četiri najveće čeličane u Rusiji, koja se nalazi oko 350 kilometara severoistočno od ukrajinske granice. Prema očevicima, bespilotna letelica je pogodila radionicu za sinterovanje, što bi moglo da dovede do komplikacija u radu fabrike najmanje mesec dana.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je protivvazdušna odbrana delovala i iznad Kurske i Tulske oblasti. Tokom noći, oborena su tri ukrajinska drona iznad Tulske oblasti, pri čemu nije bilo razaranja ni žrtava. Jedinice protivvazdušne odbrane ruskog Ministarstva odbrane nastavljaju borbeno dežurstvo.

Rusija je u petak, podsetimo, ostala i bez još jednog izviđačkog aviona A-50, a još nisu jasne okolnosti koje su dovele do pada letelice.

(mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social