Naslovnica U FOKUSU Medvedev je premijerku Italije nazvao glupom osobom nakon njenih reči o Rusiji...

Medvedev je premijerku Italije nazvao glupom osobom nakon njenih reči o Rusiji i Hamasu

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je, nakon izjave premijerke Italije Đorđe Meloni u Kijevu o ulozi Rusije u napadu palestinskog pokreta Hamas na Izrael,  napisao na društvenoj mreži X da su joj se aktivirali skriveni geni fašističke prošlosti.

Ranije u subotu, premijerka Italije Đorđa Meloni je iznela pretpostavku da napadi pokreta Hamas na Izrael ne bi bili izvršeni da Rusija nije pokrenula specijalnu vojnu operaciju na teritoriji Ukrajine godinu i po dana ranije.

„Broj tupoglavih u rukovodstvu zapadnih zemalja raste svakim danom. Meloni je sada u Kijevu izjavila da Rusija nije pokrenula specijalnu vojnu operaciju, Hamas ne bi napao Izrael. Oh, ona zaista ima velike probleme sa glavom, ili su joj se možda aktivirali skriveni geni fašističke prošlosti“, napisao je Medvedev.

U subotu je premijerka Italije Đorđa Meloni stigla u Kijev sa drugim zapadnim liderima. Pre virtuelnog samita, Meloni će održati bilateralni sastanak sa Vladimirom Zelenskim, nakon kog bi mogli da objave zaključivanje sporazuma o bezbednosti koji je Kijev ranije potpisao sa Berlinom, Parizom i Londonom.

Rusija je 24. februara 2022. godine pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik RF Vladimir Putin je nazvao njenu svrhu „zaštitom ljudi koji su osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Naglasio je da je specijalna operacija prinudna mera, da Rusija „nije ostavljena druga mogućnost osim da ovako postupi, jer su rizici u oblasti bezbednosti postali takvi da je bilo nemoguće reagovati drugim sredstvima“.

Prema njegovim rečima, Rusija je 30 godina pokušavala da se dogovori sa NATO-om o principima bezbednosti u Evropi, ali je kao odgovor dobijala ili ciničnu prevaru i laž, ili pokušaje pritiska i ucene, a Alijansa se, uprkos protestima Moskve, stalno širila i približavala granicama Ruske Federacije.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social