Naslovnica U FOKUSU „U svakom slučaju, svako će požnjeti tačno ono što je posejao“

„U svakom slučaju, svako će požnjeti tačno ono što je posejao“

Šef Čečenije Ramzan Kadirov osudio je spaljivanje Kurana od strane švedskog ekstremno desničarskog političara Rasmusa Paludana.

Kadirov je istakao da su se ovim činom svi umešani osudili na večno prokletstvo.

Nordik Njuz je u petak izvestio da je Rasmus Paludan, lider danske krajnje desničarske stranke Hard Dil, dobio dozvolu da održi miting nakon čega je zapaljen Kuran ispred turske ambasade u Stokholmu. Paludan je održao akciju u subotu u 16.00 po moskovskom vremenu. Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da spaljivanje Kurana u Stokholmu ukazuje na nivo islamofobije, rasizma i diskriminacije u Evropi .

Takođe, spaljivanje Kurana osudila su i ministarstva spoljnih poslova Saudijske Arabije , Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„U svakom slučaju, svako će požnjeti tačno ono što je posejao, a svi koji su umešani u ovaj podli trik izlegli su večno prokletstvo. Shvatiće to jednog dana, ali biće kasno. Gorite u paklu, demoni“, stoji u poruci na Kadirovljevom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, samo „đavolski opsednuti, najpromrzliji nitkovi” su sposobni za svetogrđe pod maskom protesta. On je izrazio uverenje da je akcija ne samo odobrena, već i pokrenuta i plaćena od strane nadležnih, prenela je RIA.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(novosti.rs)