Incident u Brovarima početak velikih promena u Ukrajini? Raskol u Kijevskom režimu i obračun – Na meti Zelenski

Incident sa padom putničkog helikoptera u Brovarima, koji se dogodio dan ranije, može ukazivati na početak ozbiljne unutrašnje političke krize u Ukrajini.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog, Marat Baširov. On je na svom „Telegram“ kanalu, govorio o mogućim uzrocima ovog incidenta, a takođe je objasnio zašto bi ova avionska nesreća mogla da bude početak velikih promena u Ukrajini.

Ranije su mediji javili, da se u ukrajinskim Brovarima srušio helikopter, u kojem je bilo najviše rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine. Usled incidenta su poginuli svi putnici i članovi posade u avionu. U nesreći je poginulo ukupno 18 osoba.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Marat Baširov je izrazio uverenje, da ovaj incident može ukazivati na određene unutrašnje političke svađe koje su počele u Ukrajini. U helikopteru su bili visoki saradnici ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. Ne može se isključiti, da su letelicu mogli oboriti rivali aktuelnog kijevskog režima.

„Načelnik Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine, Monastirski, je poginuo. Bio je iz tima Zelenskog. Očigledno je, da je u Ukrajini pokrenuta neka vrsta političkog scenarija, i kao i obično, sa žrtvama“, objasnio je ekspert.

Prema mišljenju politikologa, incident u Brovarima, mogao bi da bude početak velikih promena u Ukrajini, jer će pokrenuti opasnu unutrašnju političku krizu.

U kijevskom režimu je, najverovatnije, došlo do raskola u interesima pojedinih predstavnika, što će zauzvrat postati ozbiljan problem za predsednika Vladimira Zelenskog.

Webtribune.rs